Examenstunt (LSD)

Creativiteit en een grote groep klasgenoten kunnen samen smelten tot het perfecte idee voor de examenstunt, en dat allemaal om de laatste schooldag (LSD) nog even de hele school op z’n kop te zetten. Onze grote tip: richt een stuntcommissie op op je school en organiseer samen de stunt. Voordeel van een georganiseerde groep: vaak is de school ook wel bereid een duit in het zakje te doen!

De beste examenstunts in één afspeellijst:

Te weinig inspiratie opgedaan met de filmpjes? Check dan de volgende tips:

Ballonnen doolhof

Een klassieker, maar nog steeds erg leuk. Benodigd: enkele honderden ballonnen en heel veel lucht. Deze stunt is vooral handig wanneer je een grote club mensen hebt die meehelpen. Vul een gang, de aula of een andere ruimte in de school volledig met opgeblazen ballonnen. Je waant je in de ballenbak van de Ikea.

Voorbeelden:

Checkmate

Deze examenstunt vergt wat meer denkvermogen en voorbereiding, maar is niet minder leuk! Het doel van deze stunt is om je leraren levend te laten schaken (ook wel levendschaak genoemd). Maak met stoepkrijt of een groot zeil een schaakbord op het schoolplein. Als je het groots wilt aanpakken kan je 64 vakjes maken. Voor de meeste examenstunts is echter een veld van bijv. 8×8 handiger om te maken. Geef vervolgens de docenten allemaal een rol and let the game begin!

Fireman

Waarschuwing! Deze stunt kan heel veel chaos veroorzaken, dus doe dit alleen in goed overleg met de schoolleiding.

Het doel van deze stunt is om een onverwachtse ontruiming in gang te zetten. Door het brandalarm af te laten gaan, moet men het pand opruimen. Normaal gesproken zal dit volgens het ontruimingsschema gebeuren, maar dit keer niet. Jullie verkleden je als brandweerman en trekken door de school met waterpistolen om ‘de brand te blussen’. Toevallig biedt dat de mogelijkheid om net die ene leuke gast of chick nat te spuiten…

Chicken run

Deze stunt valt bij docenten en schoolleiding vaak minder goed, maar het is nou eenmaal je laatste lesdag.
Je neemt een stuk of 5 kippen en deze nummer je van 1 tot en met 6, waarbij je één getal (bijv. 4) laat ontbreken. Oftewel iedereen blijft zoeken naar kip nummer 4, maar deze is niet vindbaar.

Een waarschuwing van Amerikaanse scholieren die al eerder kippen loslieten op school:

Occupy LSD

De examenstunt is iets wat je doet met alle examenleerlingen. Om echt samen te komen kan je met de examenklassen een tentenkamp (lees: camping) inrichten op het schoolplein of in de school à la Occupy.

Voorbeeld:

Wake-upcall

Stap 1:
Deze stunt vereist wat meer research en snoeiharde excuusjes. Probeer in de periode voor de LSD interviewtjes af te nemen met docenten. Gebruik bijvoorbeeld het excuus schoolkrant of jaarboek hiervoor. De belangrijke vraag in dit interview is: Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? Geheel onbewust van de noodlottige gevolgen zullen de meeste leraren leuk reageren.

Stap 2:
In de nacht voor de examenstunt ga je met een camera in de hand naar de huizen van de docenten met datgeen waarvoor je ze wakker kon maken. Tip: pas op voor slaperige echtgenote(s/n).

Check het volgende voorbeeld:

Watersnoodramp

Een hele bekende en vooral irritante stuntactie.
Men neemt enkele honderden plastic bekertjes, een smalle gang en water.
Door alle bekertjes te vullen met water en dicht naast elkaar te zetten is het niet mogelijk voor docenten en andere leerlingen om door de gang te lopen zonder natte voeten te krijgen.
Gegarandeerd succes.

Voorbeelden: uno, dos

Nogmaals: Eindexamenjaar.nl is niet verantwoordelijk voor de uitvoering en gevolgen van de examenstunts. Deze informatie dient slechts ter amusement.