Sunny Beach (Bulgarije)

Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar wel een hele leuke is het altijd zomerse Sunny Beach (Slantsjev Brjag) aan de Zwarte Zee in Bulgarije!

Uitgaan
‘s nachts
Sunny Beach is – zoals de naam al zegt – echt een typische badplaats. Langs de hele boulevard vind je verschillende clubs waar je geweest moet zijn! Hadden we al verteld dat drankjes ook nog eens heel goedkoop zijn?! Houd je daarnaast van Nederlandse muziek? Breng dan zeker ook zeker een bezoekje aan The Flying Dutchman. Zeker in het examenreisseizoen is dit heel erg leuk!

Overdag
Naast het bruisende uitgaansleven biedt Sunny Beach ook overdag genoeg vermaak. Niet alleen zijn er twee waterparken, waar je gratis met een busje heen kan, maar ook valt er veel te doen op het strand van Sunny Beach zelf. Niet is lekkerder dan een dagje op catamaran-cruise, een lazy-cruise of met de partyboot! Genoeg te beleven op de Zwart Zee. Ook is het heel leuk om een excursie te plannen met een jeep of een quad. Eén belangrijke tip: maak altijd foto’s vooraf van je voertuig, zodat je achteraf niet aangesproken kan worden voor krasjes die jij niet gemaakt hebt.

Meer zin in cultuur? Ook dat heeft Sunny Beach te bieden! Niet ver ten zuiden van het party-oord ligt het mooie schiereilandje Nessebar. Hier staan hele mooie kerken en andere historische gebouwen. Daarnaast kan je er heerlijk eten in een van de vele restaurants. Met de bus of taxi is Nessebar goed te bereiken vanuit het centrum van Sunny Beach!

Praktisch
Valuta
In Bulgarije betaalt men niet met de euro, maar met de Bulgaarse Lev. De wisselkoers is meestal heel gunstig ten opzichte van de euro. Wisselen kan in Nederland, maar het makkelijkste is om geld op te nemen bij het pinautomaat als je in Bulgarije bent aangekomen.

Bierprijs
Eerlijk = eerlijk. De wisselkoers is zo gunstig dat het bijna duurder is om thuis te blijven. Voor een halve liter bier (pul) betaal je omgerekend zo’n euro in de meeste kleine horecagelegenheden. In de meeste clubs betaal je rond de 2,50-3,00 euro per pul. Goedkoper ga je het in Nederland niet vinden!

Taxi
Ook de taxiprijzen liegen er niet om. Voor nog geen vijf euro rijden de chauffeurs je 10 kilometer. Maar ook de bus is een perfect vervoersmiddel in en rondom Sunny Beach. Voor 1 euro koop je al een kaartje.

En dan nog de locatie zelf…
Temperatuur
Bruin thuis komen zit er zeker in. De gemiddelde temperatuur in juni loopt uiteen van 12 graden ’s nachts tot 25°C overdag. Ook de zee is in juni vaak al goed opgewarmd en is zo’n 20 graden warm!

Indeling Sunny Beach

Overtuigd?
Check de appartementen in Sunny Beach bij de organisaties GOGO, Beachmasters.
Wegens de speciale examenpakketten die deze reisorganisaties aanbieden en de vele jongeren die hier boeken, raden we aan om niet met een andere organisatie op vakantie te gaan.
Onze laatste tip: naar alle waarschijnlijkheid zal je weinig tijd in je appartement zelf doorbrengen, dus een sauna en jacuzzi zijn misschien overbodige luxe.