Mallorca (Spanje)

Let op: sinds kort geldt er een nieuwe wet op de hele Balearen eilandengroep waar Mallorca onder valt. Om dronken toeristen tegen te gaan mogen er per persoon maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Lees hier meer bij onze collega's.

In het zuiden van het Spaanse eiland Mallorca ligt het uitgaansplaatsje El Arenal. Het bruisende nachtleven hier is een trekpleister voor vele Nederlandse, Duitse en Engelse jongeren. Tijdens de zomermaanden wordt hier dan ook goed genoten van de vakantie. Daarnaast is Mallorca een erg populaire bestemming onder jongeren die net klaar zijn met hun eindexamens.

Uitgaan
’s nachts
In het Nederlandse deel van Mallorca vind je veel cafe’s en kroegen, zoals Discotheek 538, Discotheek Veronica, Café Shooters en het Café Heeren van Amstel. Een must-see op Mallorca is de discotheek BCM. Deze discotheek is de grootste van Europa en voor een vaste prijs kan je naar binnen en de gehele avond onbeperkt drinken. Wanneer je het wat rustiger aan wilt doen kan je deelnemen aan een kroegentocht die wordt georganiseerd door veel reisorganisaties.

Overdag
Naast feesten zijn er overdag ook nog tal van andere leuke dingen te doen op Mallorca. Voor een niet al te hoge prijs kan je bij de reisorganisaties een dagje op een relax cruise boeken, maar ook is het mogelijk om jezelf lekker te laten gaan tijdens een jeepsafari en kan je de onderwaterwereld van dichtbij bekijken door te gaan duiken. Een aanrader voor als je wat meer van Mallorca wilt zien dan de kroegen, is een bezoekje aan hoofdstad van het eiland: La Palma. Voor slechts een paar euro kan je met de bus naar dit oude stadje.

Praktisch
Bierprijs
De prijzen in Mallorca zijn Hollandse prijzen. Voor een biertje of colaatje betaal je zo’n 2 euro. Voor cocktails ligt de prijs wel wat hoger en kom je al snel op zo’n 7 euro uit per glas.

Taxi
Een taxi-ritje kost zo’n 10 euro, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de afstand. Voor een ritje naar discotheek BCM, die zich op Mallorca bevindt, kan je beter via de reisorganisaties een entreeticket kopen, waarbij een busrit is inbegrepen. Met de taxi wordt dit ritje al snel erg duur.

Overige prijzen
Ook de voedselprijzen zijn redelijk Hollands in Mallorca. Voor een hamburger betaal je zo’n €3 en een pizza heb je al voor 6 euro. Mocht je nou een flesje water willen om geen zonnesteek op te lopen, dan heb je die al voor 1 euro.

En dan nog de locatie zelf…
Temperatuur
Mallorca is een eiland ten oosten van Spanje in de Middelandse zee, waardoor er een mediterraans klimaat heerst. De gemiddelde temperatuur in juni loopt dan ook uiteen van 16 tot 25°C. In het zuiden van Mallorca ligt de uitgaansplaats El Arsenal.

Indeling El Arsenal
Op het strand van El Arsenal staan strandpalen met daarop nummers. Binnen die strandpalen is er een deel waarbinnen het ‘Nederlandse’ deel wordt aangegeven. Mocht je het fijn vinden om alleen tussen de Nederlanders te zitten, let dan goed op wanneer je boekt, zodat je met zekerheid op de goede plek zit!

Overtuigd?
Check de appartementen in Mallorca bij de organisaties GOGO en Beachmasters.
Wegens de speciale examenpakketten die deze reisorganisaties aanbieden en de vele jongeren die hier boeken, raden we aan om niet met een andere organisatie op vakantie te gaan.
Onze laatste tip: naar alle waarschijnlijkheid zal je weinig tijd in je appartement zelf doorbrengen, dus een sauna en jacuzzi zijn misschien overbodige luxe.