Lloret de Mar (Spanje)

In het zwoele en zonnige noord-oosten van Spanje ligt de heerlijke badplaats Lloret de Mar. Niet alleen is Lloret ideaal bereikbaar per vliegtuig (uur afstand van Barcelona en halfuur vanaf Girona airport), maar daarnaast is het ook nog eens goed te combineren met onze andere Spaanse favoriet Blanes (10 minuten rijden)! Deze examenreisbestemmingen lagen namelijk beiden in de Costa Brava (een hele lange kusstrook langs de Middelandse Zee!

Uitgaan
‘s nachts
Het uitgaansleven in Lloret is heel veelzijdig, want in het centrum alleen al vind je meer dan 300 (!) verschillende kroegen en andere uitgaangsgelegenheden, grotendeels gecentreerd rondom dezelfde lange straat/strip (Avignuda Just Marlés). Aan en rondom deze strip vindt het uitgaansleven dus grotendeels plaats:

Overdag
Naast een geweldig uitgaansleven biedt Lloret ook overdag geweldig veel te doen overdag, zoals:

  • Waterscooteren / bananen / varen: Omdat Lloret aan de Middelandse Zee ligt worden er ook op het strand zelf tal van activiteiten aangeboden door lokale verhuurders. Ga een dag op een enorme opblaasbanaan achter een boot hangen of waterscooteren. Koningstip: ding vooral af als je met een groep bent!
  • Waterpark Lloret: Om de 30 minuten gaat er dagelijks een gratis bus vanaf de busterminal bij Supermarkt Caprabo Fenals naar het grootste(!) waterpark van heel Europa!
  • Bungeejumpen en scadiven: Ook in het waterpark kan je één groot punt van je bucket-list afstrepen: bungeejumpen. Voor 55 euro ben je voor eeuwig van je hoogtevrees verlost.

Praktisch
Bierprijs
Zoals onze lievelingsuitspraak luidt: het is duurder om thuis te blijven! Voor 2,50 euro kan je bij de meeste uitgaangsgelegenheden aan bier komen en voor een eurootje of zeven een cocktail. Goed te doen dus!

Taxi
Ondanks dat er al genoeg te doen valt in Lloret zelf en er tal van busreizen worden aangeboden naar bijvoorbeeld Blanes en Barcelona, wil je misschien soms ook de taxi pakken. Gemiddeld tarief is 10 euro, dus als je met z’n vijfen een taxi vult kost het geen drol!

En dan nog iets heel belangrijks…
Temperatuur
Bang om bruin te worden? Dan is Lloret de Mar geen aanrader, want in de maand juni loopt de gemiddelde temperatuur uiteen van 15 tot 26°C!

Overtuigd?
Check de appartementen in Lloret de Mar bij de organisaties GOGO en Beachmasters. Wegens de speciale examenpakketten die deze reisorganisaties aanbieden en de vele jongeren die hier boeken, raden we aan om niet met een andere organisatie op vakantie te gaan.

Onze laatste tip: naar alle waarschijnlijkheid zal je weinig tijd in je appartement zelf doorbrengen, dus een sauna en jacuzzi zijn misschien overbodige luxe.