Chersonissos (Griekenland)

Oh oh Cherso
Een belangrijke waarschuwing: Schrik niet van de naam, want Chersonissos is zeker niet ordinair.
Sinds Sterretje, Barbie en de andere tv-sterren in 2010 de boel er op stelten zetten lijkt het er erg verpauperd. Maar zo zijn onze ervaringen écht niet!

Uitgaan
Starbeach
In tegenstelling tot veel badplaatsen waar je overdag vooral aan het strand ligt, biedt Chersonissos ook overdag een groot feest. Op een kleine kilometer van het centrum bevindt zich het beroemde Starbeach(filmpje). Starbeach is vooral bekend van de grote zomer-feesten zoals Beachflirt, maar is eigenlijk een groot waterpark en appartementencomplex met gratis entree. Op Starbeach kan je perfect je roes uitslapen op de ligweide, maar je kan aan de bar hangen, of bungeejumpen. Voor een kleine 50 euro spring je met een waanzinnige snelheid naar beneden.

Centrum
Als eenmaal de zon is verdwenen en de lucht donkerder is geworden, ontstaat in het centrum van Chersonissos een enorme uitgaansdorp. Tal van kroegen, clubs en snackbars bevinden zich in het hartje van het centrum. Bijvoorbeeld de clubs Amnesia, Camelot, Stratus en Cameo. Voor de echte party-gangers bestaat ook een Hollandse straat met café’s als het Hof van Holland, feestcafé Japapaaah en de snackbar mét frikadellen en kroketten: Friet van Piet. Het uitgaansleven in Chersonissos is erg aan te raden, dus schrik niet van deze Hollandse namen.

Praktisch
Bierprijs
Door het grote aanbod aan clubs en café’s staan er veel proppers in het uitgaanscentrum die je met vele gratis shotjes en drankjes binnen willen verleiden. Daarnaast vinden er ook vele happy-hours plaats, dus goedkoop drinken. Opletten dus geblazen. De bierprijs buiten deze voordeeluren om in Chersonissos is ongeveer 2 euro, maar door de vele aanbieders kan het her en der verschillen.

Taxi
De afstand tussen Starbeach en de barstreet is ongeveer 800 meter. Voor vijf personen betaal je een krappe 5 euro voor een taxi-ritje. Erg goedkoop dus! Toch is het wel aan te raden op te letten met het boeken van appartementen, want je wilt niet meer dan 1,5 kilometer van het centrum of van starbeach afzitten.

En dan nog de locatie zelf…
Temperatuur
Kreta is een eiland, helemaal ten zuiden van Griekenland en dus midden in de middellandse zee.
De gemiddelde maximale temperatuur in juni is dan ook zo’n 27,3 C°. Met maar 3mm regen in de hele maand juni is er dus een hele grote garantie om bruin thuis te komen na de examenreis.

Indeling Chersonissos
Chersonissos heeft een groot uitgaanscentrum in het hartje van de stad en is maar zo’n 100 meter van het strand gelegen. In het centrum en aan de rand van Chersonissos zijn nog vele barretjes, restaurants en andere eetgelegenheden te vinden. Starbeach, het befaamde waterpark, ligt zo’n 800 meter van de uitgaansstraat, maar heeft zelf ook eigen eetgelegenheden. Kortom het komt je aan niets te kort. Ben je het zat om in het zwembad van Starbeach te zwemmen, Starbeach ligt zo goed als aan een strand.

Overtuigd?
Check de appartementen in Chersonissos bij de organisaties GOGO en Beachmasters. Wegens de speciale examenpakketten die deze reisorganisaties aanbieden en de vele jongeren die hier boeken, raden we aan om niet met een andere organisatie op vakantie te gaan.

Houd bij het boeken rekening met de afstand tussen Starbeach en het centrum. Iedere avond de taxi nemen naar de uitgaansstraat kan wel, maar is niet altijd prettig.

Onze laatste tip: naar alle waarschijnlijkheid zal je weinig tijd in je appartement zelf doorbrengen, dus een sauna en jacuzzi zijn misschien overbodige luxe.