Albufeira (Portugal)

Onze persoonlijke examenreis-favoriet is het zonnige Albufeira. Klaar om de meest fantastische weken uit je leven mee te maken? Boek dan snel!

Uitgaan
Als het eenmaal wat donkerder buiten wordt, verandert het centrum van Nieuw-Albufeira (Praia da oura) in een waanzinnige uitgaansstrip. Langs de hele lengte van de strip zijn cafe’s, kroegen en discotheken te vinden.
Het oude centrum van Albufeira (Old Town) is een aantal kilometer van de uitgaansstrip gelegen. Ook hier zijn vele cafe’s en bars te vinden. Toch trekken de meest jongeren later op de avond naar de strip.

Praktisch
Bierprijs: Een biertje kost in de meeste clubs en bars ongeveer 2 euro. Echter is het wel oppassen geblazen. Als eenmaal alle bars gesloten zijn, dan is alleen de grote Kiss Club nog open tot een uurtje of 5/6 ’s ochtends. De bierprijs in Kiss ligt dan ook rond de 4 a 5 euro.

Taxi: Zoals hierboven uitgelegd bestaat Albufeira uit het oude en nieuwe centrum. De meeste accomodaties die voor examenreizen worden aangeboden bevinden zich in het nieuwe centrum. Een ritje met de taxi tussen oud en nieuw kost zo’n 5 euro. Oftewel bijna niets. ’s Nachts moet je wel rekening houden met een nachttarief dat een paar euro hoger kan liggen.

En dan nog de locatie zelf…
Temperatuur
Albufeira ligt in het zuidelijkste puntje van Portugal. Dit betekent een heerlijk klimaat. De temperaturen in Albufeira lopen in juni uiteen van 16 tot 25 graden. Oftewel koud zul je het niet hebben!

Indeling Albufeira
Albufeira bestaat zoals eerder genoemd uit een oud en nieuw gedeelte. Maar wat vind je nou waar? Het oude gedeelte heeft een groter centrum met winkels, restaurantjes en een groot strand. In het nieuwe centrum (aan de strip) ligt de nadruk veel meer op cafe’s en clubs. Maar ook hier zijn tal van restaurantjes te vinden en is een (smaller) stuk strand, waar vooral Nederlanders zijn te vinden.

Overtuigd?
Check de appartementen in Albufeira bij de organisaties GOGO en Beachmasters. Wegens de speciale examenpakketten die deze reisorganisaties aanbieden en de vele jongeren die hier boeken, raden we aan om niet met een andere organisatie op vakantie te gaan.

Houd bij het boeken rekening met de afstand tussen oud-Albufeira en nieuw-Albufeira. Het is mogelijk om elke avond met de taxi hiertussen te pendelen, maar een stuk goedkoper om een appartement in nieuw-Albufeira te nemen.
Onze laatste tip: naar alle waarschijnlijkheid zal je weinig tijd in je appartement zelf doorbrengen, dus een sauna en jacuzzi zijn misschien overbodige luxe.