Je mooie blauwe ogen en blonde haren

“Willen de 3 meisjes in het kamertje op de 1e verdieping voorstraat kant niet zo staren naar mijn maatje met zijn mooie groene broek; hij kan julie toch niet tegelijk aan.” (bron)

Zo begon in december een trend onder studenten die van Universiteit naar Universiteit trok. Door het oprichten van de zogeheten ‘Gespot’ pagina’s, waar mensen anoniem berichtjes kunnen inzenden, werd flirten wel heel makkelijk gemaakt. Door de anonimiteit was alles toegestaan en bestrooiden honderden foute oproepjes en gedichten ieders facebook-timeline.

Gelukkig bleef die trend niet alleen in studentenland en zijn ook steeds meer middelbare scholieren die de pagina’s kopieëren. Sinds begin januari staat facebook vol met berichtjes van onder andere Gespot: Broklede, Gespot: Boni en Gespot: De Breul.

Nog geen gespot-page op je eigen school? Gebruik dan deze tips:
-Richt via facebook een community-page op. Dit kan via de volgende link: www.facebook.com/pages/create.php
-Bedenk een leuke omschrijving en maak vooral duidelijk wat zo’n pagina inhoudt. Want veel scholieren zijn nog niet op de hoogte. Voorbeelden: uno, dos, tres
-Vervolgens richt je de pagina in en invite je een aantal vrienden, aan wie je vraagt om geheim te houden dat jij erachter zit.
-Zorg ervoor dat het ‘viral’ wordt, dus de eerste twee berichtjes kan je prima zelf bedenken. Of laat je vrienden iets maken.
-Vervolgens is het slechts berichtjes plaatsen die je als pagina ontvangt en genieten!

Gespot De Breul